Wandelen op de Veluwe

Wandelen rondom Otterlo op de Veluwe

Trek je wandelschoenen maar vast aan, want de historische boshuisjes Wina en Tina liggen vlakbij het Park Hoge Veluwe. In het park vind je vele kilometers aan wandelpaden. Deze paden brengen je langs de mooiste plekjes van de Veluwe. Ook kan je een zogenaamde themawandeltocht doen of een interactieve wandeltocht.

wandelen op de veluwe

Wandelroutes op de Veluwe

Er zijn veel wandelroutes die je kunt volgen op de Veluwe, het is immers een vrij groot gebied. Je kunt ook gewoon ergens beginnen en de ANWB-paddenstoelen volgen. Wil je een aantal highlights zien? Volg dan één van de volgende wandelroutes:

  • Met 700 hectare is dit de grootste zandverstuiving van Europa. Je hebt hier verschillende routes met lengtes van drie kilometer tot tientallen kilometers. Je kunt hier dus een kort wandelingetje maken of kiezen voor een dagwandeltocht.
  • Leuvenumse bossen. Als je graag wild wil spotten, moet je hier een wandelroute uitkiezen. Ook hier heb je korte routes die je heel goed met kinderen kunt lopen.
  • Loenermark ligt midden in de Veluwe en is hét leefgebied voor edelherten. In het paarseizoen, dat van september tot oktober duurt, kan je de herten overal horen brullen. Verder vind je hier veel heide, zandvlakten en bos.
  • Park Hoge Veluwe. Tijdens jouw verblijf in het vakantiehuisje zit je vlak bij de ingang van Park Hoge Veluwe. Het is echt een bezoekje waard, want het park heeft meer dan 5000 hectare aan wisselende landschappen. Je kunt hier verschillende wandelingen doen, zoals een paaltjesroute, themawandeling, lange-afstandswandeling, het Landschappenpad, de belevingsroute en nog veel meer.

Landschappenpad op de Veluwe

Het Landschappenpad op de Veluwe is één van de meest populaire wandelroutes. Het is een korte route, dus ook mensen die niet gewend zijn aan wandelen kunnen genieten van deze route. Verder komt deze cultuurhistorische wandeling langs het Kröller-Müller Museum en een wildobservatieplaats. Je kunt deze wandeling starten bij het bezoekerscentrum van Park Hoge Veluwe. Dat is dus vlakbij je vakantiehuisje!