Honden Veluwe

Honden mee in Otterlo op de Veluwe

De hond meenemen op vakantie is natuurlijk heerlijk, helemaal op een plek zoals de Veluwe. In de boshuisjes Wina en Tina zijn honden dan ook van harte welkom. De ligging van de historische huisjes is ideaal: vanuit de deur wandel je zo het bos in. De boshuisjes liggen aan de rand van de Veluwe, honden mogen alleen in bepaalde gebieden loslopen.

Waar mag de hond los op de Veluwe?

Er is vlakbij de Veluwe een losloopbos voor de honden. Dit is een omheind stuk bos waar de honden vrij los mogen lopen. Tijdens een boswandeling passeer je verschillende hekken, let goed op de bordjes op deze hekken. Het wordt altijd aangegeven wanneer je het losloopbos verlaat en de hond dus weer moet aanlijnen. Uitwerpselen van de hond moet altijd opgeruimd worden, dus vergeet niet om poepzakjes mee te nemen.

Honden op de veluwe

Hond welkom in Otterlo

In de meeste gebieden zijn honden meer dan welkom, wel moeten ze aangelijnd zijn tenzij anders aangegeven. Als je na een lange wandeling trek hebt gekregen, hoef je niet per se eerst terug naar het vakantiehuisje om je hond weg te brengen. Bij sommige restaurants in Otterlo zijn honden toegestaan. Zo kan je gezellig samen met je viervoeter een hapje eten. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Grand Café Kruller, Zuiderzand of De Waldhoorn.

Park Hoge Veluwe

Een wandeling in het Park Hoge Veluwe is voor veel mensen een must als ze op vakantie zijn. Ook voor je hond is dit een hele beleving. Je kunt zelf een route bepalen, kiezen uit een themawandeling of een specifieke route volgen met een bepaalde lengte. De hond moet aangelijnd zijn en mag niet mee in de musea of het jachthuis. De hond is wel welkom op het Paviljoen en in de Theekoepel.

Inpaklijst voor de hond op vakantie

De hond meenemen op vakantie en in de boshuisjes Wina en Tina zijn honden dan ook toegestaan. Pak voldoende spullen in voor je hond, zoals een tekentang, een eerstehulpkitje en een stapel oude handdoeken of een borstel. De Veluwe is namelijk erg zanderig en afhankelijk van het jaargetij ook erg nat. In het bos kunnen altijd teken zitten. Neem natuurlijk ook leuke speeltjes mee en voor in de avonduurtjes een lekker kauwbotje. Zo heeft je hond ook een geweldige vakantie!