Otterlo Veluwe

Otterlo, het hart van de Veluwe

Otterlo wordt ook wel het bruisende hart van de Veluwe genoemd en ligt dan ook vlak voor de ingang van het park. Er zijn hier veel bezienswaardigheden te vinden en wandel- en fietsroutes te volgen. Geniet tijdens je vakantie in Otterlo van de prachtige natuur.

Vakantie in de natuur

De boshuisjes Wina en Tina liggen aan de rand van de Veluwe, midden in de natuur. Beide vakantiehuisjes bevinden zich niet in een park, maar staan los in het bos. Je geniet dus optimaal van de rust en vrijheid. Vervelen hoeft echter niet, want vlakbij het vakantiehuisje bevindt zich het Kröller-Müller Museum, het Historisch Museum Ede, een golfclub, Burgers Zoo en Airbornemuseum Hartenstein.

vakantiehuis in het bos
Otterlo gemeente Ede

Bezienswaardigheden in Otterlo

Het Park Hoge Veluwe hoeven we niet meer te noemen, maar er zijn nog meer interessante musea waar je naartoe kunt gaan tijdens je verblijf in Otterlo. Zo heb je ook nog het Kröller-Müller Museum of het Museonder. Of breng een bezoekje aan het Tegelmuseum, waar je de grootste collectie wandtegels van Nederland vindt.

Restaurants in Otterlo

Op zoek naar een goed restaurant in Otterlo? Wat dacht je van het oudste restaurant dat Otterlo te bieden heeft, Grand Cafe Hotel Kruller? Deze herberg staat er al sinds 1812 en bevindt zich op 700 meter van het Park Hoge Veluwe. Als je van gezelligheid houdt, is dit ‘the place to be’. Daarnaast is het een prachtig pand om te zien. Als de oude herberg al vol zit, kan je ook nog naar De Waldhoorn, Eetcafé De 3 Ster of naar De Wever Lodge (voorheen: Hostellerie Carnegie Cottage). Eén ding is zeker: lekker eten kan sowieso in Otterlo. Al deze tentjes bevinden zich zeer dichtbij het vakantiehuisje. Genieten!