Fietsen op de Veluwe

Fietsen rondom Otterlo op de Veluwe

De fiets is één van de beste manieren om Otterlo en omgeving te ontdekken. Veel mensen pakken de fiets om een groter stuk van de Veluwe te verkennen dan ze te voet kunnen doen. Er zijn veel fietsroutes die je kunt volgen die je langs de leukste plekjes van Otterlo brengen, maar je kunt ook zelf wegbewijzering volgen en kijken waar je strandt!

Fiets huren op de Veluwe

Er zijn twee fietsverhuurbedrijven in Otterlo en één fietswinkel, mocht je de smaak zo erg te pakken hebben dat je graag een eigen fiets wil aanschaffen. Een fiets huren is waarschijnlijk een voordeliger idee en voor veel mensen een gemakkelijke manier om de omgeving te verkennen. Overal in Otterlo en op de Veluwe zijn goed onderhouden fietspaden die tesamen een aardig netwerk vormen van vele kilometers.

fietsen op de veluwe

Fietsroutes rondom Otterlo

Op Fietsnetwerk.nl vind je veel verschillende fietsroutes rondom Otterlo en door de Veluwe. Je kunt kiezen voor een lange fietstocht met een thema of een kortere fietsroute waar je niet de hele dag aan kwijt bent. Neem sowieso iets te drinken mee voor onderweg en een lunchpakketje. Uiteraard vind je langs de fietsroutes genoeg tentjes om even te stoppen voor een hapje of drankje.

Themafietsroutes rondom de Veluwe

Een leuke manier om het gebied rondom Otterlo of de Veluwe te verkennen én ook nog iets te leren over de omgeving is middels een themafietsroute. Hierbij kom je op verschillende punten dingen te weten over de natuur.

Witte Fiets huren op de Veluwe

Verspreid over de Veluwe bevinden zich fietsenstallingen met Witte Fietsen. Je kunt een Witte Fiets gratis meenemen om de fietsroutes van meer dan 40 km te verkennen. De Witte Fietsen kunnen niet op slot gezet worden en kunnen direct gebruikt worden door een andere bezoeker als je de fiets in een fietsenstalling zet. De fietsroute langs de Veluwe brengt je onder andere langs loof- en naaldbossen, door heide en langs zandlandschappen. Er staan overal paddenstoelen van de ANWB, dus verdwalen